Egészség

2 gyötrelmes évig a koronavírusról szóló hírekkel keltünk és feküdtünk. Most pedig itt a háború okozta borús hírözön… Te is úgy ébredsz, hogy félve keresel rá a hírekre reggel, és aggódsz a jövő miatt? Egy valamit jó, ha tudsz: nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Az alábbiakban néhány tippet hozunk, amelyek segíthetnek kimászni a szűnni nem akaró rossz hangulatból.

Anyák napjára egy rendhagyó kis szösszenettel készültünk Nektek! Csodás napot kívánunk minden felvidéki anyukának!

kedd, 24 március 2020 17:10

Kézmosási praktika gyerekeknek

Written by

Vírusos időkben a kézmosás fontossága felértékelődik. Próbáljátok ki a következő módszert, hátha ráharapnak a kicsik! :)

csütörtök, 30 január 2020 12:40

Tippek a természetes köhögéscsillapításra

Written by

A téli időszakban alig van valaki, aki nem kínlódik a köhögéssel, hiszen oly könnyű összeszedni valamit. Összegyűjtöttünk néhány ötletet a természetes módok közül, amit érdemes kipróbálni.

szerda, 29 január 2020 13:38

Ideális alvásmennyiség

Written by

Íme a hivatalos álláspont a szükséges ideális alvásmennyiségről. Bárcsak, igaz? :)

Sokakat foglalkztat a kérdés, már persze olyankor, amikor éppen nem fáj a gyerek foga. Ha fáj, nincs vita, de egyébként mikor érdemes először megmutatni a gyerek fogait a dokinak? Tejfoggal is érdemes elmenni? Vagy várjunk? Meddig?

csütörtök, 16 január 2020 14:07

Mi az “énidő”, és miért kell?

Written by

Sokan még nem is igazán tudják, mi ez a kifejezés, de kétségtelen, hogy mostanában divatos használni. Bárhogy is nevezzük, az egészségünk szempontjából fontos a magunkra szánt idő – más néven énidő. Különösen igaz ez talán az anyákra, akiknek nincs idejük betegeskedni, rossz passzban lenni. De vizsgáljuk meg közelebbről, miért is lényeges ez az egész.

kedd, 14 január 2020 13:53

Tetves a gyerek! Mit csináljak?

Written by

Szinte alig akad gyerek, aki előbb-utóbb ne „szerezné” be ezeket a nem túl kedves barátokat. A kicsiknek kellemetlen, mert folyamatosan égető, viszkető érzést jelent, a szülőknek pedig bosszúság, így érdemes felkészülni az általában váratlanul betoppanó vendégekre. A terjedés fő szezonja az őszi, téli hónapok, így ekkor kell fokozottan résen lenni.

péntek, 10 január 2020 13:17

Nincs időd olvasni, pedig szeretnél?

Written by

Sokak számára az olvasás igazi felüdülés, csak a gyereknevelés közepette hajlamosak vagyunk „leszokni” róla, hiszen mindig van valami más, ami fontosabb. Család, munka, háztartás, gyereknevelés, vasalni kell, mosogatni, rakodni, főzni, satöbbi. Közben megnyugtatjuk magunkat: „most nincs idő olvasni, majd ha unatkozni fogok, esetleg.” Most megmutatjuk hogyan lehet időt szakítani rá!

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső