Egészség

péntek, 10 január 2020 12:21

3 tipp az orrfújás gyakorlására

Written by
3 tipp orrfújás gyakorlására 3 tipp orrfújás gyakorlására

Az első néhány nátha után mindenki megtanulja, milyen kritikus fontossággal bír az orrfújás helyes végzése, főként gyerekeknél. Jó ideig, a gyerek 5-6 éves koráig is eltarthat, amíg rájön az alapos orrfújás csíziójára, de már 1-2 évesen el kell kezdeni a tanítgatását.

Bizony, a szakértők szerint 5-6 éves korig nem szabad olyan illúziókban ringatni magunkat, hogy bekövetkezhet az alapos orrfújás. Amíg eljön a nagy pillanat és sikerrel járunk, maradnak a segédeszközök, mint a nem túl népszerű orrporszívó használata.

Bármennyire is nevetségesnek tűnik ugyanis, az orrfújás borzasztó nehézségek árán érthető és tanulható meg a kisgyerek számára. Az ügyetlen ujjacskák, a kellő erő kifejtése, és úgy egyáltalán az egész mozdulatsor egy időben történő gyakorlását a legtöbben nehéznek vélik. Ezért jól jön, ha a szülő odafigyel erre, és gyakorolnak. Fontos, hogy olyankor történjen a játékos gyakorlás, amikor éppen nem beteg a gyerek.

Gyertyafújás

Kérjük meg a gyereket, hogy levegővétel után fújja el a gyertyát az orrán kiáramló levegővel

Pingponglabda fújás

Tegyünk az asztalra pingponglabdát, esetleg papírgolyócskát, és kérjük meg a gyerkőcöt, fújja el az asztal végéig. Ha netán versenyt csinálunk a dologból, talán még érdekesebb lesz.

Kisállatos játék

Játsszuk el, hogy kisnyuszik, kiskutyák, vagy kis süni vagyunk éppen. Próbáljuk meg együtt utánozni, hogyan csinálnak az állatok. Fókuszáljunk az orrunkon kijövő levegőfújás gyakorlására!

 

Last modified on péntek, 10 január 2020 12:27

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső