Egészség

péntek, 10 január 2020 13:17

Nincs időd olvasni, pedig szeretnél? Featured

Written by
Nincs időd olvasni? Nincs időd olvasni?

Sokak számára az olvasás igazi felüdülés, csak a gyereknevelés közepette hajlamosak vagyunk „leszokni” róla, hiszen mindig van valami más, ami fontosabb. Család, munka, háztartás, gyereknevelés, vasalni kell, mosogatni, rakodni, főzni, satöbbi. Közben megnyugtatjuk magunkat: „most nincs idő olvasni, majd ha unatkozni fogok, esetleg.” Most megmutatjuk hogyan lehet időt szakítani rá!

Nézzük a dolog tudományos oldalát. A szakértők szerinte egy átlagos felnőtt 200-400 szót képes elolvasni percenként. Egy átlagos könyv kb. 50 000 szóból áll. Nem untatnánk senkit a részletekkel, de némi számolás után kijön, kb. 25 percet kellene minden nap olvasni, hogy heti 1 könyvet befejezzünk. Hogy ne mindjárt ilyen nagy szigorral álljunk a témához, legyünk kissé lazábbak, de akkor is reális lehet a havi 1 könyv kiolvasása. Hát nem csodálatos?!

Amennyiben régen, réges-régen, gyereknevelés előtt szerettünk olvasni, és most, évek múltán úgy érezzük, hiányzik, fel a fejjel, hiszen lehetséges! Mindig könnyebb lesz ugyan 1-2 percet a facebookra menni, és ott „feltöltődni” némi inspirációval, de lássuk be, a nagyobb lélegzetvételű olvasmányoknak is van varázsuk.

A lényeg az, hogy mindig legyen a közelben, egy könyv, hogy ha úgy adódik, kézbe tudjuk venni, és már indulhat is a napi 25 megérdemelt percünk! Olvasásra fel! :)

 

Last modified on csütörtök, 24 március 2022 10:18

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső