Egészség

kedd, 14 január 2020 13:53

Tetves a gyerek! Mit csináljak?

Written by
Tetves a gyerek! Mit csináljak? Tetves a gyerek! Mit csináljak?

Szinte alig akad gyerek, aki előbb-utóbb ne „szerezné” be ezeket a nem túl kedves barátokat. A kicsiknek kellemetlen, mert folyamatosan égető, viszkető érzést jelent, a szülőknek pedig bosszúság, így érdemes felkészülni az általában váratlanul betoppanó vendégekre. A terjedés fő szezonja az őszi, téli hónapok, így ekkor kell fokozottan résen lenni.

A fejtetű nem ugrik!

Ki tudja miért, de a legtöbben még ma is úgy képzeljük, hogy ezek a kis élőlények ugrándozva közlekednek és terjednek egyik fejről a másikra, pedig ez tévhit. Ezek az apróságok ugyanis nem ugrálnak, hanem másznak, mégpedig meglepően gyorsan. Akár 23 centire is képes elmászni egyetlen perc leforgása alatt. Így aztán egyetlen nap alatt könnyen egy osztálynyi gyereket is meglátogat, ha azok közel vannak egymáshoz.

A tetű nem a kosztól van!

Sokan még ma is úgy vélik, hogy a fejtetű az ápolatlanság jele, de nem feltétlenül. Sőt, a kutatók szerint kifejezetten előnyben részesítik a tiszta fejbőrt. Az időnkénti ellenőrzés azért jó, mert az esetek felében állítólag nem lép fel viszketés, de attól még a fejtetű létezik.

Lányok a célpont!

Két ok miatt is. Egyrészt a hosszabb hajon könnyebben másznak és közlekednek a tetvek. Másrészt vizsgálatok alapján megállapították, hogy a fiúk testében található tesztoszteron nem igazán szimpatikus ezeknek az apró lényeknek, így favorizálják a kislányokat.

Ki kell őket írtani!

A fejtetű nem fog magától eltűnni, viszont ma már nagyszerű készítmények léteznek, amelyek rövidesen elpusztítják őket.

Tartsuk nyitva a szemünket, időnként ellenőrizzük a kicsiket!

 

Last modified on kedd, 14 január 2020 13:57

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső