Egészség

csütörtök, 30 január 2020 12:40

Tippek a természetes köhögéscsillapításra

Written by
Tippek a természetes köhögéscsillapításra Tippek a természetes köhögéscsillapításra

A téli időszakban alig van valaki, aki nem kínlódik a köhögéssel, hiszen oly könnyű összeszedni valamit. Összegyűjtöttünk néhány ötletet a természetes módok közül, amit érdemes kipróbálni.

Méz

A méz alapvetően a torokfájást csillapítja, de nem csak ebben segíthet: lassan szopogatva a köhögést is csillapíthatja, gyulladásgátló, fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Édes íze miatt a gyerekek sem utasítják vissza. Kiskanálból vagy dióval is fogyasztható, a lényeg, hogy az oldatlan méz hosszasan érintkezzen a torokkal.

Karamellás tea

A túlzott cukorfogyasztás nem jó, de, ha a gyerek nagyon köhög, tehetünk egy kis engedményt. A karamellás tea jó segítség lehet a köhögéscsillapításban: cukrot karamellizálunk, majd felöntjük vízzel, és tovább forraljuk. Ezt a karamellás vizet használjuk a szokásos teafilterrel a megszokott módon. A köhögés hamar csillapodhat, és a gyereknek is ízleni fog a különlegesség.

Csokoládé

A csokit minden gyerek szereti, így számukra kész öröm lehet a köhögés ellen csokival fellépni. Minél jobb minőségű, és minél magasabb a kakaótartalma, annál hatásosabb lehet. A gyógyhatás a csoki “teobromidtartalmának” tudható be.

Gyömbértea

Néhány kisebb darab gyömbérből, de akár filteresen is készíthető a gyömbértea, mely kissé csípős, ezért leginkább a tíz éven felülieknél kaphat zöld utat. A gyömbérteába tegyünk mézet és citromot is a maximális hatás érdekében.

Fekete retek

A fekete retek régről ismert ellensége a köhögésnek. Önmagában, akár egy szendvics kísérőjeként vagy keverékként is fogyasztható. A reszelt retket mézzel kell elegyíteni, majd egy éjszakán át állni hagyni. A keverékből napi 2-3 kanállal kell fogyasztani a köhögés ellen.

+1 tipp: sok folyadék

A több folyadék, víz, gyümölcstea, nedvesíti a kiszáradt torkot, segíthet oldani a lerakódott váladékot, így az hamarabb távozhat, és hamarabb múlhat a köhögés. Természetesen nem szabad a végtelenségig itatni a gyereket, inkább figyeljünk, hogy a számára szükséges napi mennyiséget igya meg, és azt toldjuk meg kicsit.

Last modified on csütörtök, 30 január 2020 12:45

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső