Gyereknevelés

péntek, 17 április 2020 11:27

Készíts "pufifestéket" házilag!

Written by
Készíts "pufifestéket" házilag! Készíts "pufifestéket" házilag!

Ha már kifulladni látszik az ötlettár az aprónép szórakoztatására, remek móka lehet "pufifestéket" készíteni házilag. Rendkívül látványos elfoglaltság közösen elkészíteni, íme a munkafolyamat. :)

Néhányan már biztosan ismeritek a hőre domborodó 3D-s festékeket. Ez hasonló, csak fillérekből megvan, imádják a gyerekek, és remek elfoglaltságot jelent ovisoknak, kisiskolásoknak.

Hozzávalók:

3 ek liszt
3 ek só
1 tk sütőpor
9 ek víz

A hozzávalókat összekeverjük, nagyjából nokedlitészta sűrűségű masszát kellene kapni. Színezni lehet festékkel /pl. temperával/, vagy ételfestékkel, de akár mással is. A bekevert massza máris használható. Felhordható ecsettel, vagy tölthetitek tubusba is. Ha kicsit több sót és sütőport adagoltok a keverékhez, még pufibb lesz a hatás, de így is működni kellene a kémiának.


A kész műveket mikrósütőben lehet felpuffaszatni és megszárítani (bár önmagában is szép domború).

Ha először csináljuk, érdemes a mikrózás idejére ügyelni, ugyanis ez eltérhet 10-30 másodperc közt attól függően, hogy milyen programra tesszük be. Első próbának a 300 wattot javasoljuk, mégpedig 15-20 másodpercre. A minta mérete, a papír vastagsága is befolyásolhatja. Figyelni kell a mikrót, és előbb-utóbb jó lesz! :)

Szupi móka lesz, próbáljátok ki!

Ha tetszik az ötlet, oszd meg másokkal is! :)

Last modified on szerda, 09 március 2022 12:19

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső