Közérdekű

csütörtök, 24 március 2022 10:20

Szünetek Szlovákiában 2022-ben

Written by

Minden ovit és iskolát látogató dolgozó szülőnek lényeges tudni, mikor maradnak otthon a gyerkőcök. Íme egy kis összefoglaló a ránk váró szünetekről.

vasárnap, 19 április 2020 16:56

"OČR" kérelem magyarul is beadható!

Written by

Az ápolási díj /OČR/ kérelem már magyarul is beadható. A következő írást teljes egészében az onkormanyzas.sk oldalról vettük át, módosítás nélkül.

csütörtök, 23 január 2020 13:54

Szünetek Szlovákiában 2020-ban

Written by

Minden ovit és iskolát látogató dolgozó szülőnek lényeges tudni, mikor maradnak otthon a gyerkőcök. Íme egy kis összefoglaló a ránk váró szünetekről.

csütörtök, 23 január 2020 13:26

Személyi igazolványuk lesz a gyerekeknek

Written by

2019. december 1-én egy újonnan elfogadott törvény értelmében hamarosan minden 15 évnél fiatalabb gyereknek is lesz személyi igazolványa, amely útlevélként is funkcionálhat Európán belül.

A válás egy borzasztóan kellemetlen téma, de sajnos sokakat érint. Az Új Szó napilap összefoglalóját idézzük az alábbiakban ezzel kapcsolatban.

Az alábbi összeállítást az Új Szó napilap összefoglalójából, valamint a Szociális Minisztérium honlapján található információk alapján gyűjtöttük össze.

hétfő, 13 január 2020 13:42

Anya leszel? Íme 3 alapfogalom

Written by

Amennyiben anyaságra készülünk, mindenkinek meg kell ismerkednie néhány olyan alapfogalommal, amelyek a gyermekneveléssel összefüggnek, hiszen időrő-időre biztos, hogy kell valamit intézni az illetékes hivatalokban.

hétfő, 13 január 2020 13:31

Családsegítő támogatások 2020-ban

Written by

Az alábbiakban a különböző családsegítő támogatások rendszerét foglaljuk össze, amely szabályok 2020. január 1-től vannak érvényben.

hétfő, 13 január 2020 13:16

Újdonság a védőoltások terén

Written by

2020 január 1-től változik a kötelező és rendszeres védőoldások rendszere a kanyaró, a mumpsz és a rubeola – ismertebb nevén rózsahimlő - esetében. Az első adag oltóanyagot továbbra is 15-18 hónapos koruk között kapják meg a gyermekek, de legkorábban a 15. hónap első napján.

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső