Menő nők

szerda, 04 március 2020 10:03

"Mindig találok időt az alkotásra"

Written by
"Mindig találok időt az alkotásra" "Mindig találok időt az alkotásra"

Egy rendkívül rendhagyó tevékenységet űző nőt fogunk Nektek bemutatni, aki utat adva tehetségének és szenvedélyének nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy könyvet írt, sőt, könyveket. Ismerjétek meg M. Kovács Melindát, ő egy újabb „menő nő”!

Mikor a kezdetekről kérdeztük Melindát, megtudtuk, hogy az írás mindig része volt az életének:

„12-13 éves koromban kezdtem verseket írni, később rövid történeteket. A gimnáziumi évek alatt jelentek meg először írásaim, verseim az Új Szó Nagyszünet rovatában, később az IFI-ben publikáltam, majd az internet berobbanásával pályázatokat kerestem. Valahol természetesnek tűnt, hogy előbb-utóbb vállalkozom majd a regényírásra is.”

Ez az „előbb-utóbb” nem is váratott sokat magára, hiszen már 18 évesen megírta első regényét, egy évvel később ennek folytatását, aztán tíz évvel később egy harmadikat. Ezeket még csak a fióknak. Amikor az első igazi ötlet kirajzolódott, elhatározta, hogy ezt a kéziratot már megpróbálja kiadatni. Lektori véleményt kért, szerkesztőt és magánkiadással foglalkozó kiadót keresett, a segítségükkel pedig 2017 októberében végre megjelent az első regény, A kételyen túl. Mivel úgy érezte a történetben még nagyon sok lehetőség van, megírta a folyatását, amely 2019 decemberében jelent meg A vétkeinken túl címen.

Amikor az inspirációkat firtatjuk, Melinda beavat a háttérbe:

„Mindig is a nagy beszélgetések jelentették számomra az igazi kikapcsolódást, érdekelnek az emberek, a történeteik. Régóta foglalkoztat a pszichológia, az emberi kapcsolatok (főleg a férfi-nő és a szülő-gyerek kapcsolat), az álarcaink, játszmáink, az ember működése. Az ilyen beszélgetések remekül inspirálnak, ötleteket merítek belőlük a történeteimhez. Ha pedig írói válságba kerülök, nem érkezik az ihlet, a természetben töltődöm, ami segíti a befelé fordulást, vagy kézbe veszek egy könyvet. Néhány író, mint például Szabó Magda, Márai Sándor, Grecsó Krisztián, Bartis Attila szövegei nagyon inspirálóak a számomra.”

Melinda nem csak írással foglalkozik, munkahelye van, családot „működtet”, van egy 13 éves fia, szóval elmondása szerint nem könnyű időt találni az írásra, viszont, ha magával ragadja az ihlet, nehezen áll ellen.

„Az ihlet nagyon erősen ösztönöz arra, hogy időt találjak az alkotásra, s ha máskor nem adatik meg, éjszaka írok.”

Ha ez még nem lenne elég, elmondjuk, hogy Melinda kitalálta és működteti a Felvidéki Olvasóklub-ot.

„A Felvidéki Olvasóklub ötlete 2018-ban fogalmazódott meg bennem, fontosnak tartom, hogy amennyire csak lehetséges, népszerűsítsem az olvasást. Remek ötletnek tűnt Facebook csoportot létrehozni, hogy olvasni szerető közösséget kovácsoljak, de nem titkolt célom volt már a kezdeteknél, hogy eljussunk a személyes találkozásokig (klubtalálkozókig), ahol egy laza, kellemes beszélgetés keretei közt csevegünk az irodalomról, könyvekről, olvasmányélményeinkről. Ezek a találkozók nagy örömömre most már havonta szerveződnek. Természetesen az olvasóklub is igényel időt és energiát, de mivel az egész családom könyvrajongó, megértően állnak ehhez az elfoglaltságomhoz.”

A jövőbeni tervekre is rákérdeztünk, és nem meglepő módon Melinda igyekszik majd minél nagyobb közösséget létrehozni, minél több embert bevonni az olvasóklub tevékenységébe, s remélhetőleg idővel a találkozókat is egyre többen látogatják majd.

„Természetesen az írást sem szándékozom abbahagyni, remélem, hogy a jövőben jó néhány regénnyel, esetleg novelláskötettel is sikerül majd megörvendeztetnem az olvasóimat.„

Továbbra is keressük közösségünkben a „menő nőket”, akiket bemutathatunk, várjuk a jelentkezéseket! Kövessetek bennünket a facebookon is! :)

Last modified on szerda, 04 március 2020 16:17

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső