Menő nők

szerda, 04 március 2020 16:27

"Hatalmas szeretettel készül minden egyes darab"

Written by
"Hatalmas szeretettel készül minden egyes darab" "Hatalmas szeretettel készül minden egyes darab"

Egy rendkívül kreatív és ügyes kezű anyuka munkásságát fogjuk most bemutatni Nektek, ismerjétek meg Sipos Cyntiát, akivel már virtuálisan találkozhattatok Sissy Crotchet néven.

Cyntia fiatal kora ellenére – hiszen még csak 26 éves – egy gyönyörű 3 éves kislány boldog anyukája, és számtalan csodás horgolt figura megálmodója, kivitelezője. Kezdjük azonban az elején a sztorit:

“A horgolás, és azon belül is az amigurumik (figurák) keszítése 3 évvel ezelőtt indult nálam. A kislányom a vártnál 10 héttel hamarabb született, extra pici súllyal (980g), így rengeteg időt töltöttünk kórházban, ott döntöttem el, hogy szeretnék neki valami olyan játékot készíteni, amit megfelelően lehet fertőtleníteni, méretben sem tesz túl rajta, és valami személyes, amit csak anyától kap.”

Akkoriban még nem alkalmazták az inkubátorokban a “polipokat” – erről egy másik cikkünkben már írtunk, hiszen szerencsére sok “menő nő” van a vidéken, akikről hírt adhatunk. :)

Cyntia első munkája egy kis zsiráf lett, aminek teljesen tapasztalatlanul, mindenféle háttérismeret nélkül állt neki, néhány videó megnézése után. Aztán egyre ügyesebb lett, mindig talált egy-egy mintát, amit kíváncsiságból megvalósított, ma pedig már a mindennapjai részévé vált a horgolás.

“Hihetetlen öröm, amikor kapom a visszajelzéseket, hogy nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádják a játékaimat, valahol érzik, hogy mekkora szeretettel készül minden egyes darab.”

Ami a technikai nehézségeket illeti, Cyntia azt mondja, eleinte természetesen csak mintából, leírásokból tudott dolgozni, ma már azonban gond nélkül képről is szinte bármit meg tud valósítani, legyen az mesefigura, vagy akár élethű dolgok kicsinyített mása.

Cyntia elmondása szerint a siker titka az apró részletekben rejlik, amikre mindig igyekszik odafigyelni, így akár kisebb darabok 6-8 órát is igénybe vesznek, míg elnyerik a végső formájukat.

“Ilyen téren nagyon maximalista vagyok, addig nem adok ki semmit a kezeim közül, amíg nem ítélem tökéletesnek a dolgot.”

Érdeklődtünk, mi volt az eddigi legnagyobb kihívás, amivel szembesült a munka során:

“Az eddigi legidőigényesebb, és egyben a legnagyobb kihívás azok a 1,5 méteres nyulak voltak, amik a méretük miatt bonyodalmasak voltak. De minden nehézség ellenére imádom, hogy megunhatatlan ez a hobbi, hiszen mindig talál az ember új mintát, jön egy egyedi kérés, határtalanul lehet variálni, és mindig valami egészen új születik!”

Cyntiának szívügye a már említett polipok horgolása a babák részére:

“Minden évben igyekszem adományozni, vittem már Érsekújvárba 30 darabot, de az Octoper kampányt is támogattam 20 darabbal, idén szintén szeretném folytatni ezt a hagyományt. A visszajelzések szerint a babákra nagyon pozitív hatással vannak ezek a kis lények, és ha csak egy ilyen kis aprósággal örömet tudok szerezni, az már igazi sikerélmény!”

 Aki szeretne magáénak tudni egy ilyen egyedi, pihe-puha csodát, megtalálja őket a Sissy Crochet név alatt a facebookon, illetve a már portálunkon korábban bemutatott Vida Réka komáromi boltjában.

Továbbra is keressük közösségünkben a „menő nőket”, akiket bemutathatunk, várjuk a jelentkezéseket! Kövessetek bennünket a facebookon is! :)

Last modified on szerda, 04 március 2020 16:57

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső