Menő nők

péntek, 06 március 2020 13:40

“Rock & roll és vidámság!”

Written by
“Rock & roll és vidámság!” “Rock & roll és vidámság!”

Írásunk címét nem titok, a TV-ben hallottuk, de a következő “menő nő”-re nagyon illik. Muszáj, hogy minél többen megismerjétek Strieženec Zsuzsit, akit minden bizonnyal sokszor, sok helyen fogunk még mindnyájan látni, hallani!

Zsuzsa közgazdászként végzett, de emellett szerencsére mindig volt lehetősége kibontakoztatni zenei tehetségét. Legújabban a La La Land gyermekzenekar énekeseként láthatjátok őt egyre több helyen.

Két csodás kisfiú anyukájaként még anyasági szabadságon van, és mint oly sok nő esetében, ez az egész kaland, az anyaság adta az újabb inspirációt a zenei kibontakozáshoz. Ami az előzményeket illeti, a Gwerkova zenekarban volt gitáros Zsuzsa, most viszont a hangját használja a kicsik ámulatba ejtéséhez.

“A férjem, Matyiapu és jómagam is zenészi múlttal, jelennel és remélem, jövővel rendelkezünk. Különösen az elsőszülött fiamnál, de később a másodiknál is a délelőtti és délutáni altatáshoz elengedhetetlen volt a dúdolás, mondókázás az álomba ringatáshoz. Matyiapu pedig rendszeresen gitározott, hol gyakorolt, hol improvizált a gyerekek szeme láttára, füle hallatára. Így egészen észrevétlenül körvonalazódtak dalok, megzenésített mondókák, amelyek a gyerekek nagy örömére voltak. Így lett lelke a mostani La La Land formációnak.“

A koncertezéshez elengedhetetlen a gitáros, Dávid, és a dobos, Karesz jelenléte. Igyekszenek minél több helyre eljutni, koncerteztek már gyermekkönyvesboltban, játszóházban, oviban, alapsikolában, volt karácsonyi jótékonysági koncertjük, amit a gyermekotthon gyermekeinek játszottak.

“Volt, hogy egymagam mentem gitárral és speciális hangszerekkel oviba. Ez annyiban volt más, hogy a gyerekek testközelből nézték és hallgatták a hangszereket. Az egyik legmetisztelőbb felkérés számunkra, hogy az idén is megrendezésre kerülő Tündérkert fesztivál programját mi is gazdagítani fogjuk, nem beszélve a Tilos rádió gyermeknapi élő adásáról, amelyre majd Budapesten kerül sor.„

Zsuzsa elmondása szerint nagyon sok dolog történik a koncerteken, roppant intenzív élményben van részük a kicsiknek:

„Elvisszük a gyerekeket a mese világába, La La Land-be, és ott, dalonként életre keltünk történeteket, mesehősöket. Ehhez bábokat, és speciális hangszereket is használunk. És persze táncolunk, ugrálunk, mozgunk. Itt nemcsak énekelek és mesélek, melodikán és kazoon is játszok.Szeretnénk támogatni a korai zenei képzést, ezért nemrég létrehoztunk egy polgári társulást is, amelynek célja, hogy pályázati úton támogatást szerezzünk majd zenei hangszerekre, amelyeket a magyar tannyelvű intézetekbe egy zenés műsor keretében eljuttassunk. Ezen hangszerek használata roppant egyszerű, hangjuk pedig ismert mesefilmekből, mesés zenei darabokból. Bármikor beépíthetők egy ovis csoportos foglalkozásba, mondókázásba, vagy egy amatőr bábszínház előadásába. A sikerélmény a gyerekeknél garantált. Bár ennek a megvalósítása egy picit még odébb van, de a visszajelzések pozitívak, és ez a legfontosabb!„

A La La Land zenekar zenéit már megtalálhatjátok a youtube-on is, CD-n és USB-n is hozzá lehet jutni, és természetesen a facebookon is megtaláljátok őket Lalalandzene néven.

Hajrá Zsuzsiék, hajrá La La Land! 

Továbbra is keressük közösségünkben a „menő nőket”, akiket bemutathatunk, várjuk a jelentkezéseket! Kövessetek bennünket a facebookon is! :)

Last modified on szerda, 11 március 2020 13:42

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső