Programajánló

10+1 „állatos” program az év bármely időszakára

A borongós nyári vagy őszi napokon, hosszú hétvégéken sokszor nehéz olyan programot találni, ami megfelel az egész családnak. Az állatkertek ilyenkor jönnek szóba. Nem is csoda, hiszen kortól és nemtől függetlenül mindenki talál magának valami érdekeset, és azt vesszük észre, hogy elröppent a nap. Összegyűjtöttünk néhány olyan állatkertet, amelyek felhőtlen szórakozást ígérnek a környéken.

Valószínűleg senkit nem kell meggyőzni, miért jó az állatkerti séta, de ha mégis elkelne néhány érv, íme, hoztunk párat:

🙂 Friss levegőn lehet a család

🙂 Általában jó sokat kell sétálni, emiatt a gyerkőcök (is) jól elfáradnak

🙂 Különböző korosztályokat leköt ez a program, emiatt az egész család jól mulat majd

🙂 Nem csak szórakozás, de csomó érdekes információt megtanulhatnak az állatokról a gyerekek

🙂 Lehet belőle 1-2 órás programot, de akár fél-, vagy egész napos elfoglaltságot is csinálni

Egyáltalán nem fontossági sorrendben, de felsorakoztatunk nehány ötletet, amiből csemegézhettek, ha hétvégi programot kerestek:

Bojnice Zoo

Nem lehet mással kezdeni a felsorolást, mint a bajmóci állatkerttel, hiszen Szlovákia legöregebb és leglátogatottabb állatkertjéről van szó. Szlovákia 4 állatkertje közül a legtöbb faj itt található meg (több mint 430). Ami miatt ez a desztináció különösen vonzó lehet, hogy az állatkert mellett található a festői szépségű vár, illetve nem messze egy dinópark is kihagyhatatlan élményeket ígér. Aki tehát élményekben gazdag, egész napos programot szeretne, az mindenképpen látogasson el ide.

Kimba Elefánt Park

Nem egy hagyományos állatkertről van szó, de határozottan fontos szerepet töltenek be az állatok a hely hangulatában, hiszen egykori cirkuszi állatok megtekintésére van lehetőség. Állatbemutató és vidámpark, hinták, ugrálóvár, fóka- és póni show is látható, de lovalogni is tudnak a kicsik. Helyileg Győrtől nem messze, kihagyhatatlan a környéken élőknek.

Veszprémi állatkert

Sokan azért szeretnek ellátogatni a veszprémi állatkertbe, mert itt is több minden kipróbálható az állatokban való gyönyörködésen túl. A különleges állatokon kívül van például Kölyökdzsungel játszóház, Dínó park, de sok egyéb állandó program is: a gyerekek az egyik sátorban dinókat festhetnek, a másikban gipszből véshetnek ki dínó csontvázat, míg a harmadik helyszínen egy mini ásatást alakítottak ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak.

Tropikárium Budapest

Noha nem hagyományos állatkert, de az egyik leglátványosabb állatokhoz fűződő program, ami garantáltan maradandó élményeket hagy majd a gyerkőcökben. A cápás állatkertnek is gyakran nevezett budapesti program főként a halakról és egyéb vízi állatokról, hüllőkről szól. A hely előnye, hogy egész évben, időjárástól függetlenül élvezhetőek a programok. Hátránya, hogy 1-2 óra alatt bejárható, így egész napos programnak kevés lehet, bár ízlések és pofonok. Ugyanakkor a közelben található Dínó park meglátogatásával kibővíthető ez a program is.

Pozsonyi állatkert

Talán a pozsonyi állatkertről lehet a legkevesebb konkrét különlegességet felsorolni, főleg úgy, hogy 17 év után két éve bezárt a Dínópark, amely az állatkert része volt, és tömegeket csábított. Így is szép és tartalmas sétát jelent a hely, egy programnak mindenképpen jó lehet.

Malkia park

A gyerekek által gyakran csak “oroszlános állatkert”-nek aposztrofált hely tényleg nagyrészt a cicafélékről szól: zömében tigrisek, oroszlánok és hasonló ragadozók találtak itt otthonra. Tágas, igényes környezetet biztosít a hely, ahol szuper büfék és tágas pihenőhelyek is kényeztetik a kicsiket és nagyokat. A végén ugrálhatnak a trambulinban, ami ingyenes.

Budapesti Állatkert

A Budapest szívében található állatkert bakancslistás hely, ha szereti a család az állatkerteket. Különleges állatokról nincs hiány, és ami miatt emlékezetes maradhat, hogy a Városliget közvetlen szomszédságában található az állatkert, ez pedig egy szuper játszótérrel, tóval és hangulatos környezettel kápráztatja el a látogatókat.

Győri állatkert

Talán a legtöbbek által ismert és látogatott állatkert a környéken, nem véletlenül, hiszen emberléptékű méretének és kellemes környezetének hála gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik. A játszótér és az egyre bővülő büfék kellemes, néhány órás elfoglaltságot jelentenek Győr szélén.

Ha a fentieken túli újdonságra vágytok, ajánljuk még figyelmetekben az Ekopark Piestany-t, de ha nem riadtok vissza a nagyobb távolságtól, a bécsi állatkert is ragyogó választás lehet.

+1 tipp: noha nem állatkert, de maximálisan természetközeli élményt nyújt a tatai fényes tanösvény, ahol halacskák és teknősbékák, esetleg mókusok és egyéb apró állatokkal lehet találkozni a lélegzetelállító növényvilágon túl. Babakocsival is bejárható a vízre épített gyalogút, mindez évszaktől függetlenül. Ha nem voltatok még, mindenképpen nézzétek meg!

Osszátok meg a cikket, ha tetszett, és kövessétek a felvidekianyukak.sk -at az FB-n is. 🙂 Hamarosan újabb programajánlóval készülünk!

Ez is tetszeni fog...

Népszerű cikkek...